Magento is een modulair gebouwd e-commerce systeem. Door de modulaire opbouw is het zeer eenvoudig nieuwe modules (extensies) toe te voegen aan uw webwinkel.

Binnen de enorme Magento community zijn duizenden extensies beschikbaar, voor vrijwel iedere vraag is wel een module beschikbaar. Via Magento Connect, de “App Store” van Magento, zijn vrijwel alle extensies publiekelijk verkrijgbaar zowel gratis als commercieel.

Ondanks het enorme aanbod is het belangrijk te weten welke modules werkelijk van toegevoegde waarde zijn voor uw webwinkel. Anders dan bij andere grote Open-Source platformen beoordeeld Magento de beschikbare modules niet op kwaliteit.

Enkele belangrijke extensies waar 42functions gebruik van maakt en zelf ontwikkeld heeft:

OneStepCheckout

via OneStepCheckout staat de gehele checkout procedure op één pagina, de bezoeker hoeft geen klik extra te maken om zijn aankoop uit te voeren.

Dealermodule

met de door 42functions ontwikkelde dealermodule wordt het offline dealernetwerk gekoppeld aan de webwinkel.

42functions SEO Suite

door onze ervaring op het gebied van online marketing heeft 42functions een groot aantal technische aanpassingen samengevoegd in de 42functions SEO Suite

E-mail Marketing

42functions koppelt de e-mail marketing aan zowel Mailchimp als E-Village Clang.

Scan-to-Order Voorraadmodule

met de scan-to-order module kunnen uw klanten de eigen voorraad beheren in het eigen Magento Dashboard

Naast de uitgelichte modules maken wij gebruik van een groot aantal modules vanuit de Magento community. Wanneer de bestaande extensies niet aansluiten op de wensen van onze klant, dan schromen wij er niet voor om zelf met onze in-house expertise een nieuwe Magento module te ontwikkelen.