Wellicht het belangrijkste onderdeel van de webwinkel is de mogelijkheid om betalingen te kunnen ontvangen. Enkele jaren geleden was het voldoende om iDeal en bankoverboeking als betaalmethode aan te bieden in de webwinkel, eventueel PayPal. Tegenwoordig zijn er echter veel nieuwe betaalmethodes bijgekomen, die in populariteit toenemen.

Om ervoor te zorgen dat al deze verschillende betaalmethodes beschikbaar zijn in de webwinkel is het handig een contract af te sluiten met één van de vele payment providers die in Nederland actief zijn. Iedere payment provider heeft tegenwoordig een solide Magento module beschikbaar zodat intergratie in de webwinkel zeer eenvoudig te regelen is.

Hieronder vindt u een overzicht van de meest bekende payment providers en een link naar de tarieven die de providers in rekening brengen voor de transacties.

TarievenAdyen
Adyen Adyen is een relatief nieuwe payment provider in Nederland, met haar grote internationale netwerk is het een ideale keuze voor internationale webwinkels.Echter wellicht aan de dure kant voor kleinere webwinkels door het minimale aantal transacties dat afgenomen moet worden.
TarievenBuckaroo
Buckaroo Buckaroo is een solide payment provider die vrijwel alle bekende betaalmethodes aanbied. Echter moet er per betaalmethode een abonnement worden afgesloten, wat de maandelijkse kosten niet ten goede komt wanneer het aantal transacties laag zijn.
TarievenDocdata
Docdata payments Docdata is naast payment provider ook een logistiek full-service partner voor onder andere V&D, bol.com en Zalando. Docdata is met name geschikt voor de grotere webwinkels.
TarievenIcePay
icepay IcePay is een relatief kleine payment provider dat een beperkt aantal betaalmethodes aanbied.
TarievenMultisafepay
multisafepay Multisafepay is een van de grotere en oudste payment providers. Het aanbod van zowel Nederlandse als buitenlandse betaalmethodes is uitgebreid, echter mist nog wel de mogelijkheid om nieuwe betaalmethoden als Klarna en Afterpay toe te voegen.
TarievenOgone
ogone Ogone is een van de oudste payment providers in Nederland. Met haar grote internationale aanbod in betaalmethodes is Ogone geschikt voor zowel de kleinere als de grote internationale webwinkels.
TarievenSisow

Sisow is een stabiele innovatieve payment provider die alle bekende betaalmethodes aanbiedt, dit zonder abonnements- en opstartkosten. Daarmee is Sisow geschikt is voor zowel de grote als kleinere webwinkels.