De laadtijden van een webwinkel zijn van cruciaal belang, niet alleen voor Google, die tegenwoordig waarde is gaan hechten aan de laadtijden, maar ook voor een goede bezoekerservaring is het van belang dat de website snel laad.

Om een goede beleving voor de bezoeker te realiseren is een laadtijd van tussen de 0,1 en 1 seconde wenselijk, daarna krijgt de bezoeker het gevoel te moeten wachten totdat de pagina geladen is. Bij +/- 10 seconde zal de bezoeker afgeleid worden en waarschijnlijk ook afhaken.

Een goede performance heeft dus invloed op het conversiepercentage op de website alsook de waardering van Google (en daarmee de plaatsing van de website in de zoekresultaten).

Magento word vaak gezien als een e-commerce platform dat veel serverkracht nodig heeft en over het algemeen langzaam is, echter dit is niet het geval. Magento heeft in de laatste releases veel aandacht besteed aan performance waardoor de laadtijden snel tot zeer snel te krijgen zijn zonder dat hiervoor een sterk over-gedimensioneerde server nodig is.

De performance van de Magento webwinkel is sterk afhankelijk van de externe modules die gebruikt worden, hoe de gebruikte template opgebouwd is en in welke mate caching gebruikt wordt. Wanneer een Magento webwinkel slecht of minder presteert heeft dit vaak te maken met één van bovenstaande punten.

Wanneer de basis, modules, template en caching op orde zijn, is het zaak om de juiste hosting/server te kiezen. 42functions werkt voor al haar hosting samen met hostingprovider Byte. Byte is een van Nederlands beste Magento hostingproviders waardoor wij er zeker van zijn dat een goed presterende webwinkel goed blijft presteren.